Speltherapie en Ouderbegeleiding

Sandplay therapie

Sandplay therapie is een non-verbale therapie gebaseerd op de psychologie van C.G. Jung en de methodiek van Dora Kalff.

Sandplay therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van zand, water en een grote diversiteit aan miniaturen en natuurlijke objecten.

In de zandtafel worden scènes opgezet, waardoor beelden en ervaringen uit het onbewuste naar voren komen en geïntegreerd kunnen worden. Het oermateriaal zand en water en de veiligheid die de therapeut en de ruimte bieden, zorgen er voor dat er een passende toegang tot de eigen diepste gevoelens ontstaat, die terug kunnen gaan naar ervaringen van het hele jonge kind. Bewuste en onbewuste aspecten van de psyche worden verbonden waardoor een proces van heling en ontwikkeling plaatsvindt.

De beelden die ontstaan zijn soms verdrietig of getuigen van woede of pijn, daarnaast ontstaan er vaak beelden van een verrassende schoonheid die troost en plezier bieden. Het gebruik van beelden geeft toegang tot de universele aspecten van de menselijke ervaring, zoals het ontwikkelen van zelfstandigheid, het aan kunnen gaan van grenzen, het hanteren van verlies, en maakt daarmee de eigen ervaringen minder eenzaam en beter te verdragen.

Deze therapeutische methode is zowel voor volwassenen als voor kinderen zeer geschikt. 

 

zie ook www.sandplaynederland.nl

Speltherapie en Ouderbegeleiding
Tineke Brug
Cornelstraat 1
5037 EZ Tilburg
06-12234934
tinekebrug AT speltherapie-ouderbegeleiding DOT nl
privacy document
Marina van de Pas
Kapitein Rondairestraat 3
5015 BC Tilburg
06-28439188
marina AT speltherapie-ouderbegeleiding DOT nl
privacy verklaring